Pensionskassen for Farmakonomer

Læs om din pensionsordning, om bestyrelsens arbejde og om den Berlinlejlighed, du kan leje igennem pensionskassen. Få også svar på dine spørgsmål om kontorente, pensionskassens forretningsmodel og meget andet.

Realistiske forventninger til pensionen

De fleste pensionister i Pensionskassen for Farmakonomer har igennem flere år fået sat deres pensioner ned – de er også sat ned med indgangen til 2023.

Nedsættelserne sker, fordi de oprindelige pensioner har været beregnet på nogle optimistiske forventninger til fremtiden. Vi har haft flere år med lav kontorente og lave afkast. Er du pensioneret, vil du derfor igen opleve et fald i pensionen, og faldet vil være større end sidste år. For de fleste pensionerede medlemmer er pensionerne fortsat beregnet på nogle optimistiske forudsætninger. Du må derfor også fremover regne med, at din pension vil falde.

Valgte du om, eller er du pensioneret efter 2019?

Hvis du er blevet pensioneret efter 2019, eller hvis du i 2019 valgte nye forudsætninger for beregningen af din pension, vil du kun opleve mindre fald i dine pensionsudbetalinger, da disse er beregnet på mere realistiske forudsætninger.

Vi arbejder på at undgå nedsættelser

Pensionskassen har til formål at sikre den bedst mulige pension til dig. Hvis den økonomiske virkelighed ikke passer til pensionsberegningen, er det omvendt også vigtigt, at pensionerne bliver sat ned. Ellers er der risiko for, at der kan ske omfordeling mellem pensionisterne og de unge medlemmer. Kontorenten blev sat op i 2023 og det bliver den også i 2024. Det er vores mål at kunne sætte kontorenten højere op på sigt, og dermed sikre langt bedre mulighed for stabile pensionsudbetalinger.

Forstå kontorente på 1 minut

Hør medlemschef Maybritt Mørch og aktuar Nicolai Maltesen fortælle om kontorenten og forklare, hvordan vi fastsætter den.

Pension for farmakonomer

Læs her som pdf eller print og læs alt om din pension, som vi har samlet i denne brochure. Du får brochuren udleveret, når du deltager i et møde med PKA.

Ferielejlighed i Berlin

Pensionskassen for Farmakonomer har en dejlig lejlighed i Berlin, som medlemmerne kan leje. Lejligheden ligger i centrum, blot få minutters gang fra det pulserende og historiske hovedstrøg Kurfürstendamm.

Vedtægter og vilkår 

Se alle vigtige dokumenter om Pensionskassen for Farmakonomer her, hvor du også finder en beskrivelse af forretningsmodellen for pensionskassen og information om bestyrelsen og dens arbejde.