Pensionskassen for Farmakonomer

De fleste pensionister i Pensionskassen for Farmakonomer har igennem flere år fået sat deres pensioner ned – de er også sat ned med indgangen til 2023.

Nedsættelserne sker, fordi de oprindelige pensioner har været beregnet på nogle optimistiske forventninger til fremtiden. Vi har haft flere år med lav kontorente og lave afkast. Er du pensioneret, vil du derfor igen opleve et fald i pensionen, og faldet vil være større end sidste år. For de fleste pensionerede medlemmer er pensionerne fortsat beregnet på nogle optimistiske forudsætninger. Du må derfor også fremover regne med, at din pension vil falde.

Valgte du om, eller er du pensioneret efter 2019?
Hvis du er blevet pensioneret efter 2019, eller hvis du i 2019 valgte nye forudsætninger for beregningen af din pension, vil du kun opleve mindre fald i dine pensionsudbetalinger, da disse er beregnet på mere realistiske forudsætninger.

Vi arbejder på at undgå nedsættelser
Pensionskassen har til formål at sikre den bedst mulige pension til dig. Hvis den økonomiske virkelighed ikke passer til pensionsberegningen, er det omvendt også vigtigt, at pensionerne bliver sat ned. Ellers er der risiko for, at der kan ske omfordeling mellem pensionisterne og de unge medlemmerne. Kontorenten er sat op i 2023 og det er et skridt i den rigtige retning. Det er vores mål at kunne sætte kontorenten højere op på sigt, og dermed sikre langt bedre mulighed for stabile pensionsudbetalinger.

Spørgsmål og svar om kontorente

Pensionskassen for Farmakonomers medlemmer får i 2023 følgende kontorente: 3 % før skat for medlemmer med et betinget garantiniveau og 1,82 % før skat for medlemmer med et ubetinget garantiniveau. Herunder får du svar på de hyppigst stillede spørgsmål til kontorenten. Hvis du ikke finder de svar, du har brug for, er du altid velkommen til at ringe til en rådgiver på 39 45 46 40.

Pensionskassen for Farmakonomer udvikler sig i PKA

Vi har været med i PKA-fællesskabet siden 2018. Pensionskassen har gennemgået en udvikling siden da. Herunder kan du læse om de forskellige tiltag og forbedringer, vi har opnået og hvad vi fortsat arbejder på, for at kunne få de bedst mulige pensioner.

Du bruger en browser, som kan give fejl på pka.dk


Vi kan se, at du besøger denne hjemmeside med ’Internet Explorer’, som er en browser, der ikke længere bliver opdateret. Det kan betyde, at du oplever fejl på pka.dk og på andre hjemmesider.

Vi anbefaler derfor, at du skifter til en anden browser. Herunder link til tre forskellige browsere, som du kan bruge på pka.dk: