Udnyt dit skattefradrag

Du kan indbetale ekstra på din ratepension og betale mindre i skat, fordi du får et større fradrag. Desuden får du 5 % i rente på din opsparing hos os i 2022. Er du farmakonom, får du 1,5 % i rente i 2022.

Så det er værd at overveje, om du har lidt ekstra, som du kan sætte ind på din ratepension.

Få glæde af fradraget med det samme

Du kan få glæde af det ekstra fradrag med det samme, når du begynder at indbetale mere på din ratepension.
Det kræver blot, at du ændrer din forskudsopgørelse hos SKAT i felt 416.

Og ellers sørger vi for at give SKAT besked, når året er gået, så du får dit skattefradrag næste år.

 

Så meget må du indbetale
I 2022 må du indbetale 59.200 kr. i alt på ratepension – det gælder også, hvis du har ratepensioner andre steder.

Vi sørger for, at du ikke kommer til at indbetale for meget på ratepension hos os. Hvis du indbetaler mere, end du må på en pensionstype, overfører vi det overskydende beløb på en anden pensionstype. Så risikerer du ikke at få et skattesmæk.

Det spørger andre om

Hvad er en ratepension?

En ratepension er en opsparing, der giver dig mulighed for at få en ekstra udbetaling hver måned i mindst 10 år, når du går på pension.

Så meget kan du indbetale
I 2022 kan du indbetale op til 59.200 kr. i alt på ratepensioner og få fradrag for indbetalingerne.

Se her, hvor meget der er indbetalt til os.

Indbetaler du alene hos os, holder vi øje med, om du har indbetalt mere end du må i år. I tilfælde af at du indbetaler mere end den årlige fradragsgrænse for ratepension, sørger vi automatisk for at sætte de overskydende indbetalinger ind på en livsvarig alderspension, så du stadig får fradrag for hele beløbet.

Skat ved udbetaling
Når din pension bliver udbetalt, beskattes den som personlig indkomst, som når du får løn.

Påvirker det min opsparing andre steder?

Du skal være opmærksom på indbetalingsgrænserne – især, hvis du indbetaler til lignende ordninger andre steder end i PKA. Du må højest indbetale 58.500 kr. på dine ratepensioner tilsammen i 2021. Din opsparing hos PKA har vi styr på. Indbetaler du for meget på fx en ratepension i PKA, vil beløbet automatisk blive overført til en livsvarig pension, så du ikke får et skattesmæk.

Hvem får pengene, hvis jeg dør fra dem?

Hvis du dør, før du har fået din opsparing udbetalt, udbetaler vi pengene til dine nærmeste pårørende eller dem, du har bestemt, der skal have dem.

Hvis du dør efter, du har startet udbetalingen, udbetaler vi resten af pengene fra ratepension til dine nærmeste pårørende eller dem, du har bestemt, der skal have dem. 

Vi anbefaler, at du logger ind på pka.dk og oplyser, hvem du ønsker der skal modtage udbetalingen, hvis du dør, før du har fået dem udbetalt.

Du bruger en browser, som kan give fejl på pka.dk


Vi kan se, at du besøger denne hjemmeside med ’Internet Explorer’, som er en browser, der ikke længere bliver opdateret. Det kan betyde, at du oplever fejl på pka.dk og på andre hjemmesider.

Vi anbefaler derfor, at du skifter til en anden browser. Herunder link til tre forskellige browsere, som du kan bruge på pka.dk: