Dataetik

I PKA tager vi etik og sikkerhed om brug og opbevaring af data alvorligt. Vi overholder ikke kun love og retningslinjer, men vi ønsker at møde dine og vores øvrige medlemmers forventninger på en måde, som I er trygge ved.

For PKA handler brug af data om at give dig god service og rådgivning, så du får nem adgang til at træffe de rigtige valg i forbindelse med din pension og dine forsikringer - gennem hele livet. Vi vil gerne gå forrest, når det kommer til dataetik. Vi tror, at du kan få mere ud af din pension, når vi sætter dine data i spil, men vi mener også, at du skal have ejerskab over dine egne data.

Hvis du ønsker at høre mere om vores etiske overvejelser, vores brug af data, eller hvilke oplysninger vi har om vores medlemmer, så er du velkommen til at kontakte os på .

Heldigvis oplever vi, at der er stor tillid til os, når det kommer til brug af data. Vi har undersøgt vores medlemmers grænser for, hvornår brug af data er acceptabelt eller uacceptabelt. Denne viden er vores pejlemærke i arbejdet med dataetik.

Herunder kan du læse om de dataetiske retningslinjer, transparens, personalisering og datasikkerhed, som ligger til grund for de dataetiske principper i PKA.

Dataetiske principper

Ved at undersøge vores medlemmers holdninger har vi afsøgt grænser for, hvornår brug af data er acceptabelt eller uacceptabelt. Det er udgangspunktet for de 10 dataetiske principper, som vi nu arbejder efter.