Sådan tager du et PKAtjek

Vi sammenligner din pension hos os inkl. folkepensionens grundbeløb og ATP med din løn i dag. Når du har hentet tal fra pensionsInfo, kan vi regne dine øvrige pensioner med og på den måde give dig et samlet billede af, hvad du i gennemsnit vil få udbetalt hver måned som pensionist.

Derfor anbefaler vi 70-80 %

Vi anbefaler, at du har 70-80 % af din løn til rådighed hver måned, når du går på pension, for at bevare den levestandard, du har i dag. 

De 70-80 % har vi fastsat ud fra en afvejning af, at du kan fortsætte din livsstil – og samtidig ofte har færre udgifter som pensionist, for eksempel til a-kasse, transport til job og afdrag på ejerbolig.

Men hvor meget, du har behov for at have til rådighed, når du går på pension, afhænger selvfølgelig af, hvilket liv du planlægger.

Få overblik over dine opsparinger andre steder

De fleste af os har pensionsopsparinger flere steder. Derfor kan det være svært at overskue, hvad man helt præcis vil få udbetalt.

PensionsInfo er et sted, der samler alle pensioner. På PKAtjek kan du hente dine tal fra pensionsinfo.dk og få regnet dine øvrige pensioner med. Det giver dig et rigtig godt overblik over din samlede udbetaling i pension.

Selv små indbetalinger gør en forskel

Mange tænker ikke, at de har råd til at indbetale ekstra pension. Men selv små ekstra indbetalinger gør en stor forskel i dit seniorliv. Du får bedre mulighed for at trappe langsomt ud af arbejdsmarkedet, eller du kan få mere udbetalt i pension.

Er du fyldt 65 år?

Du kan ikke tage et PKAtjek, hvis du er fyldt 65 år. Når du nærmer dig pensionsalderen, er der nemlig flere ting at tage stilling til, som et PKAtjek ikke kan tage højde for.

Ring til os, og få rådgivning om dine muligheder, på .